Om webbinariet

Att arbeta med människor är väldigt meningsfullt, men också stressigt och slitsamt. Att ta in andras smärta, lidande och upplevelser påverkar oss mer än vi tror. På våra utbildningar lär vi oss att skilja på professionellt och privat, men väldigt lite om hur det påverkar oss att möta människor som mår dåligt.
Först när vi känner igen och är medvetna om belastningsfaktorer kan vi börja vidta åtgärder för att förhindra våra egna stressreaktioner. Vi har satt ihop ett program som ger dig grundläggande kunskaper om hur vi påverkas av att arbeta i känslomässigt svåra situationer, och vad du kan göra innan du drabbas av utbrändhet och omsorgströtthet.

En av Nordens främsta  föredragshållare inom fältet kommer att ge oss teoretisk kunskap, praktiska tips och övningar ämnade att ge oss nya färdigheter att förebygga och hantera tuffa situationer i vår arbetsvardag. 

Om föreläsaren
Per Isdal
Per Isdal

Per Isdal (psykolog, psykoterapeut, belönad med Stora Psykologipriset i Norge och författare) har ägnat en stor del av sin yrkesliv till att arbeta med människor. 
Att arbeta i verksamheter där man dagligen möter våld, smärta, ångest eller lidande innebär belastningar som det sällan talas om vilket Per själv fått erfara. 

Det blev början på ett arbete som så småningom resulterade i boken Medkänslans pris. Den vänder sig till alla hjälpare ute i fronten av vårdkedjan. Det kan vara psykologer, socialarbetare, poliser, omsorgspersonal som arbetar med gamla och demenssjuka för att ge några exempel på yrken han beskriver som de hälsofarligaste. Det har länge varit tabu att tala om hjälpande yrken som riskyrken, samtidigt som det är nödvändigt för att kunna förebygga och bearbeta de belastningar som de innebär.

Utsattheten är stor, sjukfrånvaron hög och många gånger påverkas privatlivet.

 

 

kursen kommer att ge dig kunskap om;
  • Olika typer av trötthet
  • Skillnader på stress och utmattning, hjälp att upptäcka
  • varningssignaler samt idéer till handlingsplaner
  • Hur faserna i ett utmattningssyndrom ser ut och vilka åtgärder som behövs i respektive fas;
  • - prevention
  • - behandling
  • - rehabilitering
  • "Skyddsutrustning" för känslomässigt belastande arbete 
  • Vad det gör med oss ​​att jobba med människor, på gott och ont
  • Hur vi kan hantera och leva med ett arbete som påverkar och förändrar oss
  • Hur man kommer igång med kollegialt stöd
  • Varför kvinnor och män reagerar olika  

Under en intensiv dag får vi ta del av teoretisk kunskap, praktiska tips och övningar som lär oss nya färdigheter att förebygga och hantera tuffa situationer i vår arbetsvardag.

Efter kursen ska du;
  • Vara medveten om din kropps signaler på ohälsosam stress
  • Kunna identifiera mönster på arbetsplatsen som riskerar att "bränna ut" dig, dina kollegor eller personal du ansvarar för
  • Känna till och kunna använda färdigheter för återhämtning
  • Fått med dig insikt om hur vi kan hantera och leva med ett arbete som påverkar och förändrar oss

Kursen riktar sig till alla som upplever arbetsrelaterad stress och har ett extra fokus på yrkesgrupper som i sitt dagliga arbete möter människor i svåra situationer Personal inom sjukvård, skola, räddningstjänst, omsorg, socialt arbete med flera.

Program

Per Isdal
10:00 - 16:00
När jobbet blir för mycket
Per Isdal - Psykolog & psykoterapeut

Delta i en endagskurs med Per Isdal och lär dig hur du som hjälpare kan förebygga utbrändhet och ta hand om din egen psykiska hälsa i krävande yrken. När jobbet blir för mycket – vad gör vi i praktiken?

Att arbeta med människor i kris påverkar oss. Det vet du säkert redan. Kanske känner du det i kroppen, i sömnen eller i humöret som långsamt har förändrats. Den här kursen är för dig som arbetar i en vardag där andras smärta och problem blir en del av ditt eget liv.

Per Isdal är en välkänd norsk psykolog och en av Skandinaviens ledande experter inom belastningspsykologi, sekundärtraumatisering och professionell omsorg. Han är särskilt känd för sitt banbrytande arbete inom förståelsen av hur hjälpare – såsom terapeuter, poliser, vårdpersonal och socialarbetare – påverkas av att arbeta nära andras trauman och lidanden. Genom både klinisk praktik, forskning och föreläsningar har Isdal utvecklat en stark röst för behovet av att ta hand om "hjälparens psykiska hälsa". Han är författare till boken Medkänslans pris och en eftertraktad föreläsare i både Norge och internationellt, där han talar om ämnen som belastningsreaktioner, professionella gränser och hur hjälpare kan bygga motståndskraft i krävande yrken.

Nu bjuder vi in till en kursdag där du får påfyllning, insikt och konkreta verktyg att använda i ditt arbete.

Detta är en genuin och praktisk dag. Det handlar inte om stora ord eller teoretiska modeller som du glömmer när du går ut genom dörren. Det handlar om hur vi kan orka med jobbet och samtidigt ta hand om oss själva. Om vad som händer med oss när vi under lång tid utsätter oss för andras problem. Och vad vi faktiskt kan göra åt det.

Per Isdal kommer att tala om sekundärtraumatisering, empatiutmattning och utbrändhet i arbete med människor. Vi tittar närmare på:

Hälsorisker i hjälparbete

Sekundärtraumatisering/belastningspsykologi

Empatiutmattning och utbrändhet

Varför och hur påverkas vi av vårt arbete?

Hur kan vi hålla oss friska och förebygga psykisk ohälsa?

Förebyggande strategier: hur kan vi förändra praktiken så att vi tar hand om organisationens viktigaste resurs – personalen?

Hur kan vi hantera och leva med ett arbete som påverkar och förändrar oss?

Dagen är praktiskt upplagd och kommer att ge deltagarna konkreta verktyg att använda i sitt arbete och i omsorgen om sig själva.

Den digitala tillgången är en inspelning av dagskursen med Per från vår konferens "När jobbet blir för mycket" och är tillgänglig i 14 dagar.

Kursdagen är på norska.

Priser på webbinariet

Priser markerade i  grönt  gäller vid anmälan inom early bird-fristen. (30. aug. 2025).

Digitalt deltagande

Du kan följa webbinariet live och via inspelning i 14 dagar efteråt. Om du bekostar konferensen själv (som privatperson) så erhåller du 50% rabatt på priset.

  • En digital deltagare/plats
    1900,- 2400,-
  • Grupprabatt 5 deltagare
    9025,- 11400,-
  • Grupprabatt 10 deltagare
    17100,- 21600,-
  • Grupprabatt 15 deltagare
    24510,- 30960,-
  • Grupprabatt 20 deltagare
    31160,- 39360,-
  • Grupprabatt 30 deltagare
    42750,- 54000,-
  • Grupprabatt 40 deltagare
    49400,- 62400,-
  • Grupprabatt 50 deltagare
    52250,- 66000,-

Vid anmälan av digitala grupper är det möjligt att se på flera platser/enheter samtidigt. En person kommer att stå som ansvarig för gruppanmälning, individuell registrering sker senare.