Charbel Gabro

Charbel Gabro

Inspiratör

Om föreläsaren

Charbel Gabro beskriver sig som brobyggaren som river murar för att integrera och förena. Med modet att utmana det etablerade leder Charbel vägen mot en mer sammanlänkad och inkluderande framtid..

När Charbel Gabro var fyra år gammal lämnade hans familj Syrien i hopp om ett bättre liv i Sverige. Men tillvaron i det nya hemlandet blev tuff. Föräldrarna hade svårt att hitta en plats och barnen kände ett starkt utanförskap. Charbels tonår präglades av mycket frustration.

Charbels tonår präglades av mycket frustration. Under en tid i livet levde han destruktivt, med spelmissbruk och självmordstankar. En dag insåg Charbel att den enda som kunde förändra hans situation var han själv. Han tog tag i livet, vågade drömma och började sätta upp mål. Och när drömmarna tog fart kom också viljan att dela med sig.

Med visionen att avdramatisera kulturmöten och skapa förståelse för olikheter började Charbel att föreläsa. I dag är han en av Sveriges mest anlitade föreläsare kring bemötande, mottagande av människor på flykt och integration. Hans integrationsarbete har lyfts många gånger i riksmedia och han har vunnit många utmärkelser för sin talarkonst, inklusive Stora talarpriset – Årets talare 2019. Charbel har varit programledare i Sveriges Radios program ”Karlavagnen” , medverkat i en mängd podcasts och är upphovsman till flera sociala initiativ, bland annat Förortsinspiration som uppmärksammats flertal gånger i mediasammanhang.

Charbels föreläsning grundar sig i forskning och praktiska värderingsövningar som syftar till att öka förståelsen för att avdramatisera kulturkrockar. Under föreläsningen ges även möjlighet till självreflektion, diskussioner och frågeställningar.

 

 

Charbel Gabro har, eller ska ha en föreläsning på: