Om konferensen
Det pratas mycket Om kriminaliteten, Om problemen i förorterna. Frågan är akut men åtgärderna för att bryta mönstret och förändra tar tid och kräver långsiktighet.
På den här konferensen kommer vi att lyfta fram många av de goda exemplen som finns runt om i landet. Vi får träffa eldsjälar och vi får ta del av hur systematiskt och genomtänkt arbete kan skapa förändring. Istället för att lyssna till de som skriker efter hårdare straff möter vi föreläsare som pratar Med människorna som lever med våldet som en ständigt närvarande del av sin vardag.
Vi får ta del av inlägg som utmanar vårt sätt att tänka och förhålla oss till en situation som skakar samhällets grundvalar. Vi tvingas reflektera över egna beteenden och fördomar som bidrar till att skapa, förstärka och vidmakthålla såväl mellanförskap som utanförskap. Vi kommer att prata om politiskt eftersatta områden istället för socialt utsatta områden och lägga fokus å vikten av att bryta mönster tidigt genom stödinsatser i skolan och närsamhället.
Delar av texten ovan är citat tagna från Mehdi Adnan Mossa, grundare till Ur Dimman, ett initiativ som skapades för att göra utsatta ungdomars röster hörda.
Ur Dimmans vision är ett enat samhälle där alla känner sig inkluderade och sedda.
Den här konferensen är ett led i att lyfta fram inte bara ungdomarnas röster utan rösterna hos alla de som lever med utsatthet, otrygghet och utanförskap som en del av sin vardag.
Konferensen ska ge dig
- Fördjupad kunskap om tidiga insatser och samverkan
- Konkreta tips på hur du skapar relation med ungdomar som har negativa erfarenheter och en misstro mot världen kring sig
- Insikt kring din egen roll i att vidmakthålla ett utanförskap
- Kännedom om idrottsrörelsen som en väg bort från kriminalitet och in i en gemenskap
- Aktuella forskningsrön kring risk- och skyddsfaktorer
Vi har samlat personer med egna erfarenheter och yrkesverksamma till en konferens om det som troligen är den just nu viktigaste frågan - Utanförskap och dess konsekvenser för individen och samhället. Vi kan vänta oss starka berättelser, ett inifrånperspektiv och att få veta mer om insatser som kan vända utvecklingen
När du lämnar konferensen så har du bättre koll på
- Vad som leder till utanförskap och hur Du kan bidra till att främja innanförskap, delaktighet och samhörighet
- insikter om egna fördomar och beteenden som kan ligga till grund för att förstärka känslan av utanförskap hos de individer du möter
- kunskap om verksamma metoder och arbetssätt som kan implementeras för systematiskt arbete i er verksamhet
- goda modeller för samverkan som involverar socialtjänst, polis, skola och närsamhället
Konferensen riktar sig till alla som träffar barn, unga och vuxna som lever med utsatthet och otrygghet som en del av sin vardag. Skolpersonal, rektorer, elevhälsa, socialsekreterare, fältassistenter, SiS, LVU-hem, polis, idrottsföreningar, trossamfund, dagligvaruhandel med flera
Priser på konferensen
Alla priser är exklusive moms. Priser markerade i grönt gäller vid anmälan inom early bird-fristen. (30. sep. 2024). Vi har även grupprabatter om fem eller flera från samma arbetsplats deltar fysiskt, ta kontakt med oss så ordnar vi detta. För grupper som deltar digitalt, se rabatterade priser nedanför.
Fysiskt deltagande
Deltagaravgift, lunch och pausförtäring samt kaffe/te är inkluderat i priset.
-
Båda dagarna utan övernattning (dagdeltagande)4900,- 6200,-
-
Endast en av dagarna2740,- 3520,-
Digitalt deltagande
Du kan följa konferensen live och via inspelning i 14 dagar efteråt. Om du bekostar konferensen själv (som privatperson) så erhåller du 50% rabatt på priset.
-
En digital deltagare/plats1800,- 2000,-
-
Grupprabatt 5 deltagare8550,- 9500,-
-
Grupprabatt 10 deltagare16200,- 18000,-
-
Grupprabatt 15 deltagare23220,- 25800,-
-
Grupprabatt 20 deltagare29520,- 32800,-
-
Grupprabatt 30 deltagare40500,- 45000,-
-
Grupprabatt 40 deltagare46800,- 52000,-
-
Grupprabatt 50 deltagare49500,- 55000,-
Vid anmälan av digitala grupper är det möjligt att se på konferensen på flera platser/enheter samtidigt. En person kommer att stå som ansvarig för gruppanmälning, individuell registrering sker senare.