Georgios Karpathakis Jaenson

Georgios Karpathakis Jaenson

Grundare & VD Underbara ADHD

Om föreläsaren

Georgios Alexander Alfons Karpathakis Jaenson – eller Jojje som han oftast kallas – växte upp med en känsla av att allt han gjorde var fel. Att hela han var fel, att ingen förstod honom och att han inte passade in. Rastlösheten och känslan av hopplöshet och utanförskap ledde till stökiga skolår, polisanmälningar, missbruk och självmordsförsök. Det var först när han som 25-åring fick diagnosen adhd som allting började falla på plats.

I dag är Jojje en uppskattad föreläsare som ägnar all vaken tid åt att försöka hjälpa diagnostiserade, anhöriga, vård och skola att se – och maximera – möjligheterna som adhd faktiskt kan medföra.

Jojje har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap och har tidigare jobbat som PR-konsult på världens största och en av landets främsta kommunikationsbyråer. Sedan några år tillbaka arbetar han på heltid med att försöka minska fördomarna och öka kunskapen om adhd. Detta gör han bland annat genom sina populära föreläsningar, sommarpratet i Sveriges Radio P1 2015, det prisbelönta och egenstartade företaget Underbara ADHD, som initiativtagare till ADHD-lådan och författare av boken tillika bästsäljaren Underbara ADHD – Den svåra superkraften (Max Ström).

 

Foto: Robert Fröberg

Georgios Karpathakis Jaenson har, eller ska ha en föreläsning på: