Giorgio Grossi

Giorgio Grossi

Leg. psykoterapeut/docent i medicinsk psykologi

Om föreläsaren

Giorgio är beteendevetare, leg psykoterapeut och docent i medicinsk psykologi. Han har med examen från Psykologiska institutionen på Stockholms universitet och Karolinska Institutet, där han också är docent. Under nästan hela sitt yrkesliv har han arbetat med forskning och behandling vid Stiftelsen Stressmottagningen, en specialistmottagning som bedrev multimodal rehabilitering av personer med svårt utmattningssyndrom. Stressmottagningen existerade mellan åren 2000 och 2023 och efter dess stängning har Giorgio och kollegor startat upp dess arvtagare, den Virtuella Stressmottagningen.

På den Virtuella Stressmottaggningen kan man ta del av mängder med fakta och självhjälpsmaterial om stress och stressrelaterad ohälsa.

Giorgio är författare till flera böcker; Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi Vägen ur utmattningssyndrom (medförfattare Kerstin Jeding), Råd till dig som är stressad och trött ( medförfattare Kerstin Jeding), samt Gå vidare efter utmattning – att förebygga och hantera återfall.

 

Giorgio Grossi har, eller ska ha en föreläsning på: